Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Európa egységét helyre kell állítani

2016. March 16. 12:43
Európa egységét helyre kell állítani

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen. Európa ma nem szabad - tette hozzá -, mert ma Európában tilos kimondani az igazságot.

"Egységbe hívunk minden európai nemzetet" - fogalmazott ünnepi beszédében a miniszterelnök, kiemelve az európai egység fontosságát."Eljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot", hogy "szembeforduljunk és ellenálljunk", illetve hogy "szövetségeseket gyűjtsünk", "hogy megakadályozzuk Európa tönkretételét, és megmentsük Európa jövőjét" - mondta a kormányfő Március 15-én. A kormányfő szerint Európa vezetői és polgárai nem élhetnek többé két külön világban. "Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Vagy együtt, vagy sehogy. Ma ez a törvény" - jelentette ki Orbán.


A miniszterelnök történelmi távlatokat említett 1848 évfordulóján, felidézve a magyar nemzet sorsát. " A sors könyvében 1848-ban az volt megírva, hogy a Habsburg Birodalom ellen nincs mit tenni", 1956-ban, hogy "megszállt és szovjetizált ország maradunk". Ma a rejtőzködő és arctalan világerő akar megszüntetni mindent, ami nemzeti - jelentette ki. "Összevegyítenek kultúrákat, vallásokat és embertömegeket, míg végül a mi sokszínű és büszke Európánk vérszegény és engedelmes nem lesz - mondta. Orbán felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy elsősorban a magyarokra, és a közép-európai nemzetekre vár a feladat, hogy legyőzzük, átírjuk és megváltoztassuk a nekünk szánt sorsot".


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu