Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

EU csúcs: nem sikerült megváltoztatni a bevándorláspolitikát

2016. September 17. 11:33
EU csúcs:  nem sikerült megváltoztatni a bevándorláspolitikát

Orbán Viktor miniszterelnök az uniós tagállamok vezetőinek informális csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón közölte, hogy az EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját.

A kormányfő a mostanit "önsorsrontó és naiv" bevándorláspolitikának nevezte, és kiemelte, hogy szétosztás gyorsításáról volt szó, nem pedig a migránsok megállításáról a schengeni övezet határán. Viszont sikerként könyvelte el, hogy Bulgária támogatását megszavazták, konkrét döntések születtek a segítségnyújtásról, hiszen a bolgár határon a nyomás nő, és a védekezés költségei jelentősek.

 

Orbán Viktor - EU csúcs

A kormányfő szerint Brüsszelben sokaknak nem világos, hogy a migránskérdés nemcsak humanitárius kérdés, hanem következménye van az identitására azoknak az országoknak, ahova mennek és amelyen átmennek

 

Szintén sikerként könyvelte el, hogy csak a V4-ek érkeztek konkrét javaslatokkal érkezett, hogy milyen legyen az új unió. Úgy vélte, ha most nem sikerült megváltoztatni az uniós politikát, erre legközelebb szeptember 24-én Bécsben tehetnek kísérletet, amikor a balkáni útvonalon érintett országokkal is egyeztetnek. Szerinte Németország és Görögország a két kulcsország a bevándorlási helyzet megoldásához, és  amíg ez a két ország nem változat a politikáján, mi egy dolgot tehetünk, betartjuk a schengeni előírásokat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu