Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

EU-csúcs: le kell zárni az embercsempész útvonalakat

2016. March 08. 16:03
EU-csúcs: le kell zárni az embercsempész útvonalakat

A Brüsszelben elfogadott uniós megállapodás szövege szerint lezárják a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat. Erről Orbán Viktor tájékoztatta a sajtót a tárgyalások után hajnalban.

Ezzel véget ért egy korszak, a határokon is helyre kell állítani a rendet - szögezte le a magyar miniszterelnök Brüsszelben újságírók előtt. Az Európai Unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozóján megállapodás született róla, hogy az EU megtöri az embercsempészek üzleti modelljét. "Hiába is állapodnak meg a migránsokkal, nem fogják tudni teljesíteni a vállalásaikat, mert nem engedjük a migránsokat keresztülvonulni a Balkánon" - jelentette ki a magyar kormányfő a csúcsot értékelve. Orbán Viktor tájékoztatása szerint a magyar-osztrák-szlovén-horvát fellépés vezetett eredményre. Elmondta még: ez bizonyra előidézi, hogy Görögországban, feltorlódnak a bevándorlók, ezért a tagállamok vállalták, hogy segítenek a megnövekedett terhek viselésében.Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásain


Orbán Viktor kijelentette: Magyarország továbbra sem támogatja a kötelező betelepítési kvóta semmilyen módszerét, ezért támogattuk a lengyel indítványt. Eszerint az eddigi áttelepítési, áthelyezési és betelepítési mennyiségen felül újabb kötelezettségek nem vállalhatóak.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu