Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Etelburg: az egyedülálló, prémium minőségű, magyar fejlesztésű töltőtoll

2021. április 21. 09:41
Etelburg: az egyedülálló, prémium minőségű, magyar fejlesztésű töltőtoll

Megyeri Gábor töltőtolltervezővel készített ripotot a Forbes magazin, amelyben eddigi felfelé ívelő karrierjét, elért sikereit boncolgatják. Vadonatúj terméke, az okos technológiát is alkalmazó, színkeverő töltőtolla is szóba kerül. Vállalkozása sikeres, új brandjét, az Etelburgot társával és unokatestvérével, Megyeri Péterrel viszi.  

Megyeri Gábor prémium minőségű töltőtollakat tervez és gyárt. Ötezer eurós luxustollat éppúgy készített már a Bugatti autói mellé, mint Sophia Loren személyes aláírásával ellátottat, valamint épp Mark Twain születésének századik évfordulójára is készített egy finom vonalú íróeszközt.

 

A Forbes riportja szerint legújabb tolla egy applikációval összekötött darab, az Etelburg nevet viseli a termék. Egy különleges, mobilapplikációval összekötött tollról van szó, amely akár egy fotó alapján is kikeveri a tollban használt tinta vágyott színét. Mint említik, ha meglátunk egy szép kupac sáfrányt és lefotózzuk, feltöltjük azt az alkalmazásba, a toll pedig kikeveri a színt, amellyel írhatunk.

 

Hegye cserélhető, moduláris tollrendszerrel rendelkezik, a gyártásban pedig a Tungsrammal működnek majd együtt a tervezők. A tintakeverője pedig az említett mobilappal vezérelhető. Teljesen egyedi fejlesztésről van szó, a töltőtollak világában alkotott egyedülállót a Megyeri páros.

 

 

Az Etelburg toll

 

 

Mint írják, az új termékcsalád elkészültét három év fejlesztés előzte meg. A kezdeti kutatás-fejlesztésekre 47 millió forintos Ginop-támogatást is bevontak. A projektbe eddig összesen 150 millió forintot fektettek be. Főként a külföldi piacra terveznek, de Magyarországon is sikeresek a prémium töltőtollak világában.

 

Később akár a gyerekeknek vagy egyéb üzleti szereplőknek is tervezhetnek hasonló, ám kedvezőbb árfekvésű, nem prémium anyagokból készülő tollakat. Ahogy Megyeri fogalmazott, sok fejlesztési ötletük van.

 

Nemrég a Tungsrammal is megállapodtak, a gyártás teljes folyamata a vállalat hajdúböszörményi üzemében zajlik majd. A cég innovációs igazgatója, Pongrácz Ferenc úgy nyilatkozott: nem mindenkivel foglalkoznak ilyen korai fázisban, de keresik az innovatív ötleteket. Amiben nagy növekedési lehetőséget látnak, azzal elkezdenek foglalkozni. Az Etelburgban is látják a fantáziát, izgalmas a termék és világszínvonalú is.

 

Megyeri Gábor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett formatervezőként, társa, Péter pedig villamosmérnöknek tanult. Gábor a riport szerint a Montblancnál és a Montegrappánál tanulta meg, hogyan kell utánozhatatlan prémium tollakat tervezni.

 

M.A.

Forrás és fotó: Forbes/ Sebestyén László

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu