Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Erőteljes ösztönzők a kkv-k K+F tevékenységének támogatására

2017. September 18. 12:48
Erőteljes ösztönzők a kkv-k K+F tevékenységének támogatására

Íjgyártó István, kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár a kis- és közepesvállalkozások kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatásáról beszélt a V4-Koreai Köztársaság Tudáscsere Program nyitórendezvényén, amely a Visegrádi Csoport idén júliusában kezdődő magyar elnökségének első nemzetközi tudománydiplomáciai eseménye volt.

Íjgyártó István hangsúlyozta, hogy versenyképesség érdekében a magyar kormány több erőteljes ösztönzőt vezetett be, melyek a kkv szektor kutatás-fejlesztési tevékenységét támogatják és a technológia-intenzív befektetéseket ösztönzik. A V4-Korea KSP program célja, hogy a résztvevő országok gazdaságai a tudományos és technológiai tapasztalatok cseréje révén innovatívabbá váljanak, a mostani központi téma a kis- és középvállalkozások innovációs kapacitásának erősítése.

 

Erőteljes ösztönzők a kkv-k K+F tevékenységének támogatására

Íjgyártó István a kkv szektor kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatásáról beszélt a V4-Koreai Köztársaság Tudáscsere Program rendezvényén

 

Mind a V4 országokban, mind Dél-Koreában a KKV-k a gazdaság fő mozgatórugói, így alapvető fontosságú versenyképességük fejlesztése és felkészítésük az új technológiák alkalmazására. A Koreai Köztársaság által elindított tudáscsere programhoz Magyarország 2013-ban csatlakozott, s hazánk vezető szerepet játszott a V4-es keretbe kibővített többoldalú V4-Dél-Korea tudáscsere program 2016. évi életre hívásában. A Visegrádi Csoport elkötelezett, hogy közös lépéseket tegyen tagországai versenyképességének javítása érdekében, és ezzel megközelítse a világ fő innovációs központjainak versenyképességi szintjét.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu