Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Erős pénzügyi szektor Magyarország előrejutását segíti elő

2017. October 19. 14:26
Erős pénzügyi szektor Magyarország előrejutását segíti elő

Varga Mihály a Magyar Általános Hitelbank alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián kijelentette, hogy egy erős pénzügyi szektor nagymértékben segítheti Magyarország előrejutását.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a MÁH a magyar gazdaságtörténetben kiemelkedő szerepet játszott, a kormány számára pedig példaértékű az a hazafias szemlélet, amely a MÁH történetéből kiolvasható. Hangsúlyozta, hogy az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen minden makrogazdasági mutató jelentős pozitív változást mutat.

 

Erős pénzügyi szektor Magyarország előrejutását segíti elő

A Magyar Általános Hitelbankhoz hasonló erős pénzintézet segítheti elő Magyarország előrejutását

 

A Magyar Általános Hitelbank 1867 októberében, a kiegyezés törvényeinek szentesítése után néhány hónappal kezdte meg működését Pest-Budán. A MÁH Magyarország I. világháború előtti gazdasági fejlődésének egyik motorja volt, majd kulcsszerepet játszott a Trianon utáni újrakezdésben is. A bank 80 évig működhetett, az 1947-es államosítás pecsételte meg sorsát. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség közös konferenciájának a MÁH 1913-ban elkészült egykori székháza, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete adott otthont.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu