Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Eredményes a Bosch fejlesztési központja

2023. April 29. 13:50
Eredményes a Bosch fejlesztési központja

Magyarországon rengeteg nagyberuházást adott át a német Bosch csoport.

A tavaly elkészült Bosch Budapest Innovációs Kampusz jelenleg az egyik legkomolyabb mérföldkő a magyar gépjárműgyártásban. A Bosch Budapest Innovációs Kampusz lényegében a gépjármű technológiához kapcsolódó fejlesztőközpontja a nagyvállalatnak, ahol a legmodernebb technikákat tesztelhetik.

 

A kampusz mintegy 70 milliárd forintból jött létre a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központ mellett. A nagyberuházások révén hatalmas területen született csúcstechnológiás kutatólabor és teszthelyszín. A laborok mellett teszt csarnokok és teszpályák is épültek itt az elmúlt hónapokban. A beruházás 14 ezer négyzetméteren zajlott.

 

A Bosch német anyavállalata büszke a magyarországi eredményekre

 

A számos jövő technológiával felszerelt központ a jövőben óriási hatással lehet a Bosch és Magyarország önvezető megoldásainak fejlesztésében, valamint az elektromobilitási célok elérésében.

 

A stuttgarti székhellyel rendelkező anyavállalat nem győzi dicsérni a Magyarországon elért eredményeket. A hivatalos közlemények szerint a magyar fejlesztési centrumok által jutottak el az elmúlt évekbe oda, hogy mára már ők a nemzetközi járműipar egyik legnagyobb innovációs vezetői.

 

A Bosch csoport egyébként hazánk egyik legjelentősebb nemzetközi munkáltatója, az új beruházások által pedig még több munkahelyet teremthetnek a 2023-ban.

 

Forrás: MTI, Bosch
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu