Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Épül Magyarország legmodernebb gyermekpszichiátria centruma

2021. november 12. 14:55
Épül Magyarország legmodernebb gyermekpszichiátria centruma

Az ország legfejlettebb gyermekpszichiátriai centrumát építik Szegeden, amely várhatóan 2022-ben kerül átadásra.

Már épül Szegeden Magyarország legmodernebb gyermekpszichiátriai centruma. A központ 2,2 milliárd forintból valósul meg és uniós támogatásból finanszírozza az intézmény. Az épület a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájához lesz hozzá építve. A kivitelezők a Tisza-parti főépülethez csatolják hozzá a centrumot.

 

A fejlesztések azért időszerűek, mert az ellátások egy része még mindig ugyanabban az épületben folyik, amelyet az 1920-as évek végén álmodott meg az egyetem. Az intézmény számára egyre fontosabb a gyermekgyógyászati ellátás, az új épület pedig az ellátások minőségét is javítaná.

 

Amint lezajlik a közbeszerzési eljárás, már kezdődhet is a gyermeksürgősségi ellátás épületének kivitelezési munkálata. A beruházás megvalósítását követően egy olyan centrum jön létre, amely teljes mértékben megteremti a feltételeket ahhoz, hogy a gyermekkori mentális betegségek gyógyítását modern körülmények között folytassák a szakemberek Szegeden.

 

A beruházásnak köszönhetően a szülők is részt vehetnek a gyógyításban

 

Az új épület egyik nagy előnye az lesz, hogy a családtagokat is be tudják vonni a terápiába. Az új blokk 5 szintes lesz Szegeden és 2500 négyzetméteren épül fel az épület. Az alagsorban alakítják ki a járóbeteg-szakellátó helyiségeket, a földszinten lesznek az orvosi- és nővérszobák, valamint a csoportszobák.

 

Az első és második emeleten gyermek és ifjúsági kórtermek kerülnek kialakításra. Itt folyik majd a magas biztonsági kockázatú betegek ellátása. A harmadik emeleten zajlik majd az orvos képzés és a modern berendezéseket is itt helyezik el.

 

Forrás: MTI, Szegedi Tudományegyetem
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu