Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.25. - szombat, Gábor napja van.

Belföldi hírek

Energiatudatos vállalkozásokra, energiahatékony beruházásokra van szükség a Kormány szerint

2014. január 09. 10:02
Energiatudatos vállalkozásokra, energiahatékony beruházásokra van szükség a Kormány szerint
Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be a „Vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatot Budapesten, amelyet  hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak írnak ki.


Az energiatudatos vállalkozások elősegítik a kormányzati célok megvalósulását


A program keretében azok a kkv-k pályázhatnak, amelyek energiahatékonyságukat növelő intézkedéseiknek köszönhetően csökkentették energiafelhasználásukat - hangzott el.  Ez összhangban van a Nemzeti Energiastratégiával, amelynek egyik célja az energiahatékonyság növelése. Ennek nyilvánvaló gazdasági hozadéka – például a növekvő versenyképesség – mellett környezeti haszna is van - mondta Németh Lászlóné fővédnök.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára

 

Az energiahatékony beruházásokat Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is fontosnak tartja

 


Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Kossuth Rádióban adott interjújában kifejtette:  azzal számolnak, hogy 2014 és 2020 között több mint 100 milliárd forint jut majd az energiahatékonyságot erősítő lakossági beruházásokra.Nagy kérdés, hogyan lehet fenntarthatóvá tenni a rezsicsökkentést, amelynek része az energia árának csökkentése mellett az energiaszolgáltatások szabályozása, illetve az energiahatékony beruházások elősegítése is – mondtaNFM/MCOnet/hirado.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu