Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

EMMI: Az Otthonteremtő pályázat még mindig népszerű

2013. June 25. 10:19
EMMI: Az Otthonteremtő pályázat még mindig népszerű

A program első évi eredménye, hogy országszerte 12 család nyert támogatást valamilyen korszerűsítésre – jelentette be Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az OTP Bank Otthonteremtő pályázata népszerűsége miatt idén is folytatódik - jelentették be. A program célja, hogy támogassák a nevelőszülői vagy örökbefogadott gyermekeket nevelő családokat és lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítsék őket.

Mint mondta: fontosak az ilyen támogatások, hiszen sokat segítenek abban, hogy tovább növekedjen hazánkban a nevelőszülői és örökbefogadói kedv és így minden gyermek valóban családban élhessen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára közölte: a pályázatonként elnyerhető összeg maximum 4 millió Ft.
Folytatódik az Otthonteremtő pályázatA pályázat évi 19 millió forint keretösszeget biztosít a pályázók tulajdonában lévő lakóházak/lakások komfortnövelő, energiahatékonyság növelő, korszerűsítési, a fenntartási/üzemeltetési (rezsi) költségeket csökkentő munkálatok és beruházások elvégzéséhez.


Ezt a támogatás nem csak nagycsaládosok vehetik igénybe, hanem kisebbek létszámú, egy-két gyermekkel is igényelhető! Akár előre is kérhető a támogatás, a későbbi időben vállalt gyermekre. Legfontosabb feltételek között szerepel, hogy csak a 40 év alatt levő házaspárok igényelhetik, akiknek már van legalább egy gyermekük. A támogatás azokra is érvényes akik vállalnak “előre” de maximum kettő gyermeket. Az igénylő házaspárok közül az egyikük minimum fél éves bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkezzen.


EMMI/ MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu