Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Emeli a közösségi közlekedés színvonalát a MÁV-Volán integráció

2021. július 13. 10:35
Emeli a közösségi közlekedés színvonalát a MÁV-Volán integráció

A MÁV-Volán integráció képes tovább fejleszteni a közösségi közlekedést és annak megszervezését.

A MÁV és a Volán összekapcsolása által új csoportszemlélet jött létre a két vállalat működésében, amely képes megemelni a közösségi közlekedés színvonalát, valamint annak szervezését és lebonyolítását. Az integráció előnyeiről Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter beszélt a 71. Vasutasnapon.

 

Az miniszter hozzátette, hogy évente közel 800 millió utast szolgálnak ki a járatokon, ezért kiemelten fontos, hogy tovább fejlődjön a szolgáltatás színvonala. Az integráció által egységes menetrendet hoznak létre, illetve megvalósul a ráhordó hálózatok és a közösségi jármű csatlakozások fejlesztése is.

 

Mager Andrea azt is elárulta, hogy a MÁV-Volán csoportnál a bérfejlesztésről is megállapodtak, amelyet 2023-ig szeretnének kivitelezni, hiszen az itt dolgozó alkalmazottaknak biztonságos életpályát szeretnének biztosítani. A bérfejlesztéssel az állami vállalatokat is vonzóbbá szeretnék tenni a munkaerőpiacon.

 

Előnyös lehet az integráció

 

A 71. Vasutasnapon Homolya Róbert a MÁV elnök-vezérigazgatója is felszólalt: "A 2021. január elsején létrejött MÁV-Volán integrációval Magyarországon modern, fenntartható és utasbarát közösségi közlekedés jött létre. A fejlesztések nagyban segítik, hogy Magyarország elérje az Európai Unióban célul kitűzött karbonsemlegességet" - mondta az elnök-vezérigazgató.

 

A 71. Vasutasnapon azt is elmondták, hogy idén eddig közel 200 vasúti tiszt végzett, akik a jövőben az integrációval egyetemben kívánják tovább fejleszteni a szolgáltatások minőségét. A vasutasnap által hétvégén országszerte juliális rendezvényeket tartottak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu