Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Előtérbe kerültek az okos otthonok a magyar piacon

2020. december 16. 09:20
Előtérbe kerültek az okos otthonok a magyar piacon

Chameleon Smart Home Zrt. által megrendelt online piaci kutatás szerint a magyar lakosság hajlik az okos otthonok kialakítására, egyre többen keresnek rá ugyanis az ilyen témákra az interneten. A dokumentum rávilágít, hogy az okosotthon-piac fellendülése már a küszöbön áll.  

A következő 4-5 évben már jócskán emelkedni fog az okos megoldások iránti kereslet a Chameleon szerint, a home office dömpingnek köszönhetően ugyanis egyre többen próbálják otthonukat is kényelmesebbé, okosabbá varázsolni. Legyen szó akár családi házról, akár egy panelház lakóközösségéről. 

 

A kutatást az a D-TAG nevű cég végezte, akik újgenerációs online piackutatással foglalkoznak. Megfigyelték, hogy a kommenteléssel vagy a social media használatával, vagy szakmai honlapok böngészése során a felhasználók mire kerestek rá leginkább, és milyen témákban írtak hozzászólásokat. Az eredmények alapján mérhetően nőtt az okos otthonok iránti érdeklődés. A kutatás során több mint 1, 2 millió közösségi médiahasználó által közölt adatot elemeztek. 

 

Okos otthon

 

Chameleon levonta a következtetéseket, a smarthome-piac iránti kereslet a kutatás és számításaik alapján akár a duplájára is emelkedhet az elkövetkezendő 4 évben. Számokban ez annyit tesz, hogy az ide 66 millió dollárról legalább 130-140 millió dollárra nő a magyar okos megoldásokat alkalmazó otthonokra fordított kiadás. 

 

Az idevágó csevegések 65,9 százalékában jelentek meg a kulcstémák a megfigyelt területeken. Az intelligens megoldások közül a leggyakrabban említett a biztonság és a távoli hozzáférés témája volt, a második helyen a szórakozás, a harmadikon pedig a világítás áll.  

 

 

M. A. 

Forrás:  mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu