Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók béremelését

2018. January 24. 14:45
Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók béremelését

Újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott le a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között, majd Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re.

Balog Zoltán a találkozó után közölte, a tárgyalások eredményeként módosították azt a bérmegállapodást, amelyben korábban megállapodtak. A kormány 2016 nyarán állapodott meg a reprezentatív szakszervezetekkel a többlépcsős egészségügyi szakdolgozói, illetve orvosi bérfejlesztésről. A szakdolgozók alapbére 2016 őszétől átlagosan 26,5 százalékkal nőtt, tavaly novemberben 12 százalékkal. A szakszervezetek célja, hogy az egészségügyi bérek elérjék az európai uniós átlagkereset 75 százalékát.

 

Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók novemberi béremelését

Újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott le a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között

 

A következő lépcső idén novembertől lett volna esedékes egy 8 százalékos emeléssel, ezt hozta most előre a kormány - emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy a jövő év novemberében további 8 százalékos béremelésre számíthatnak a szakdolgozók. A béremelés a mentődolgozókra is vonatkozik, akik idén januártól 10 százalékos béremelést kaptak. A munkavállalók február 20-án, bérkülönbözet formájában fogják megkapni az emelést, majd márciustól már az emelt alapbért utalják számukra. A tárgyalások tovább folytatódnak, többek között az egészségügyben műszaki-gazdasági területen dolgozók bérfejlesztéséről, a munkaruháról, a védőnők helyzetéről és a szakdolgozók fogászati ellátásáról.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu