Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

Ellenőrzés nélkül osztogatták a kenőpénzeket

2011. május 16. 10:12
Ellenőrzés nélkül osztogatták a kenőpénzeket
Az előző, baloldali vezetésű kormányzati ciklusokban kontroll nélkül osztogathatták a kenőpénzeket a Honvédelmi Minisztériumban, mert gyakorlatilag nem működött a belső ellenőrzés. Hende Csaba jelenlegi honvédelmi miniszter egyik első intézkedése ezért a korábbi védelemgazdasági főosztály átszervezése volt. A tárca korrupcióellenes stratégiát és etikai kódexet is kidolgozott.
Egyáltalán nem létezett a gyakorlatban belső ellenőrzés az előző kormányzati ciklusokban a szaktárcánál, így szabadon, félelemérzet nélkül fogadhatták el a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt vezetői a kenőpénzeket - értesült a Magyar Nemzet. A valós kontrollingtevékenység hiányát és az ebből származó gondokat már 2008-ban jelezte az Állami Számvevőszék, a minisztériumban mégsem változtattak a helyzeten.

Hende Csaba

Hende Csaba átszervezte a korábbi védelemgazdasági főosztályt

Sőt Szekeres Imre (MSZP) minisztersége idején Szeredi Péter kabinetfőnök, a volt tárcavezető bizalmi embere irányította ezt a tevékenységet két megbízottja révén, akinek munkáját semmilyen HM-utasítás nem szabályozta. Hende Csaba jelenlegi fideszes honvédelmi miniszter egyik első intézkedése ezért egy kontrollingfőosztály létrehozása volt.

Forrás: Fidesz.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu