Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Elkezdtek tárgyalni a 2012-es költségvetés újraszámolásáról

2011. December 11. 17:52
Elkezdtek tárgyalni a 2012-es költségvetés újraszámolásáról
A jövő évi költségvetés újratervezéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági miniszterrel és a miniszterelnökséget vezető államtitkárral szombaton.
Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után mondta el a Hír Televízió kérdésére, hogy az eurózóna gazdasági növekedésének lassulása miatt át kell számolni a 2012-es magyar büdzsét. Az októberben benyújtott költségvetési tervezet végszavazását eredetileg december 19-ére tervezték.

Orbán Viktor

A jövő évi költségvetés újratervezéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök

 


Orbán Viktor dolgozószobájában már szombat reggel megkezdődtek az újratervezéssel kapcsolatos egyeztetések, amelyen részt vesz Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Varga Mihály, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Kovács Zoltán, valamint a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter.

Egy vasárnap TV adásba került interjúban a büdzsé átalakításáról Orbán Viktor kifejtette: ennek egyik oka az, hogy az eurózóna gazdaságai rosszabbul fognak teljesíteni jövőre, mint korábban, a másik pedig az, hogy ha az euróövezet országai nem tudják megerősíteni a közös pénzt - és úgy tűnik, ez lassan halad -, akkor annak kedvezőtlen hatása lesz a forint árfolyamára.

euró

Ha az euróövezet országai nem tudják megerősíteni a közös pénzt , akkor annak kedvezőtlen hatása lesz a forint árfolyamára


Az előzetes tervek szerint a 2012-es növekedést a 1,5 százalékról "legalább a 0,5 százalékig le kell vinni, de ez a felső határ, lehet, hogy inkább ez alá", a forintárfolyamot pedig jelentősen meg kell emelni - közölte a kormányfő, hangsúlyozva azonban, "a dolog nem annyira vészes, mint amilyennek látszik", mert az eredetileg benyújtott büdzsét is jelentős tartalékkal tervezték. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a tartalék szintjét, amennyire lehet, szeretné megtartani.

Forrás. fidesz.hu

-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu