Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Elkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

2018. November 13. 14:10
Elkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

A kormánynak az az érdeke, hogy a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek egyezségével jöjjön létre a jövő évi minimálbérekről szóló megállapodás - mondta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának testületi ülésén.

A pénzügyminiszter közölte: a bérmegállapodáson nem kíván változtatni a kormányzat, hiszen két évvel ezelőtt is mindenki által elfogadott, eredményes megállapodás született. Varga Mihály elmondta, hogy éves szinten a gazdaság bővülése jóval meghaladhatja a 4 százalékot, a munkaerőpiac terén pedig a kormány új típusú intézkedéseket tervez. Hozzátette, hogy a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció a következő évtizedekre fogja meghatározni a családtámogatásokat.

 

Elkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

A bérmegállapodáson nem kíván változtatni a kormányzat

 

A tárcavezető felidézte, hogy a 2016 novemberi hatéves bérmegállapodás, ami a minimálbér és garantált bérminimum érdemi emelését, illetve a munkáltató adók csökkentését tartalmazza, kiemelkedő béremelkedést eredményezett Magyarországon. Mint mondta, a magasabb bér segített a vállalatoknak megtartani a szakképzett munkaerőt, emelte a munkából élők jövedelmét is növelte. A minimálbérekkel együtt a magasabb kategóriába tartozó bérek is folyamatosan növekedtek, ami a bruttó és nettó bérek közel 30 százalékos emelkedését eredményezte az elmúlt két évben.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu