Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

2016. August 01. 12:46
Elkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

A Kello 15 ezer négyzetméteres raktárból 13 millió tankönyv kiszállítása kezdődött meg, és naponta átlagosan kétszáz iskolába érkeznek meg a kiadványok.  A tervek szerint augusztus végéig az összes kiadvány megérkezik az intézményekbe.

Palkovics László oktatási államtitkár közölte, hogy július 29-ig - néhány apró tételtől eltekintve - minden érintett kiadó megjelentette a kiadványait és beszállította a Kello raktárába. Amennyiben az iskolák további rendeléseket kívánnak feladni, második körben szeptember 15-ig tehetik meg. A kiegészítő tankönyvek mennyisége azonban már egészen kicsi szokott lenni, így ezeket a pótrendeléseket szeptember 21-ig kiszállítják az iskolákba. 

 

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása

Diákmunkások közreműködésével állítják össze az iskolák megrendeléseit

 

A 13 millió tankönyv értéke 12 milliárd forint, ennek kétharmadát az állam állja, ugyanis a diákok 67 százaléka ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskola 1-4. osztályában alanyi jogon térítésmentesen járnak a kiadványok, felső tagozaton pedig rászorultsági alapon. Osztályonként meghatározták azt is, mennyiért lehet tankönyvcsomagot összeállítani. Akinek fizetnie kell, többféle módon megtehetik, a kiadványokért nem kell előre fizetni, a csekket szeptember 15-ig kell kiegyenlíteni.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu