Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Elkészült Magyarország legújabb logisztikai parkja

2021. augusztus 14. 12:00
Elkészült Magyarország legújabb logisztikai parkja

A FoxPost az első beköltöző Magyarország legújabb logisztikai parkjába, a maglódi HelloParks intézménybe.

A HelloParks egy újgenerációs és innovatív ipari ingatlanfejlesztő vállalat. A cég gyakorlatilag a kezdetektől az ügyfelek mellett áll, hiszen telek fejlesztéssel, építési kivitelezéssel és épület fenntartással is foglalkozik. A HelloParks az ügyfélközpontú megoldásokkal kívánja megnyerni a bérlőket. A cég a Futureal-csoporthoz tartozik, amely Közép-Európa egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő vállalat.

 

Augusztus elején adták át a Futureal-cégcsoport tulajdonába tartozó HelloParks logisztikai parkját Maglódon, ahová egyből beköltözött az első bérlő. Az első ütemben a cég egy 46000 négyzetméter alapterületű raktárépületet adott át. A kivitelezéseket a tavasszal kezdték el és határidőre sikerült átadni azt. A raktárépület a legelső olyan magyarországi ipari létesítmény, amely megfelelhet az egyik legszigorúbb fenntarthatósági minősítésnek, a BREEAM New Construction Excellent-nek.

 

A maglódi beruházás látványterve

 

Az első bérlő a FoxPost, akik 8400 négyzetmétert bérelnek a HelloParkstól. A csomagautomata-hálózattal rendelkező vállalat egyből egy nagyberuházással indít a logisztikai központban, hiszen 1,5 millió euróból telepítenek csomagszortírozó gépsorokat.

 

A maglódi létesítmény Budapest keleti agglomerációjának lehet fontos ipari központja, közvetlenül az M0 mellett. Az első ütem átadása után sem áll meg a HelloParks, hiszen összesen 193000 négyzetméternyi területet alakítanak ki raktáraknak és irodáknak Maglód mellett. A maglódi beruházást követően Fóton és Pátyon is létrehozza saját logisztikai központját a vállalat.

 

Forrás és képek: MTI, HelloParks, FoxPost, Futureal-Group
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu