Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Elkészült az ország első Tesla MegaPack tárolója

2022. október 02. 20:25
Elkészült az ország első Tesla MegaPack tárolója

Átadták Magyarország legelső Tesla MegaPack típusú akkumulátoros villamosenergia tároló létesítményét.

A Dunamenti Erőmű egyik telephelyén átadták Magyarország első Tesla MegaPack tárolóját. A villamosenergia tároló akkumulátoros működésű és Százhalombattán építették fel. A létesítmény a MET Csoporthoz tartozik.

 

A fejlesztés már elengedhetetlen volt, hiszen a csúcsidőszakokban óriásira nőtt a fogyasztás. A beruházás abból a szempontból is létfontosságú, hogy így még fenntarthatóbb lesz a villamosenergia rendszer egyensúlya hazánkban.

 

A Tesla energiatároló a legfejlettebb eszközök közé tartozik az iparágban

 

A csúcstechnológiás projektet több mint 1 milliárd forintból hajtották végre és bejelentették, hogy a továbbiakban újabb innovációk jöhetnek az energiatárolás, illetve a fotovoltaikus rendszerek iparágában. Még több tárolókapacitás épülhet és kerülhet korszerűsítésre, valamint javítási munkálatok kezdődnek a villamosenergia hálózatában is.

 

Az idei beruházásban három konténert telepítettek Százhalombattán és mindhárom tároló a fejlett Tesla MegaPack típusú. A konténerek egyenként több megawattóra energiát tudnak tárolni, a ciklus idejét tekintve pedig ilyen modern létesítmény még nem épült Magyarországon.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu