Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Elkészült a Pécsi Tudományegyetemen az új kutatási épület

2021. szeptember 12. 12:00
Elkészült a Pécsi Tudományegyetemen az új kutatási épület

Új kutatási és oktatási épületet adtak át a Pécsi Tudományegyetemen, ahol komoly fejlesztések indulhatnak el.

Kiemelt fontosságú fejlesztések indulhatnak el a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, ahol új kutatási és oktatási épületet adtak át. Az épületek alapterülete közel 12 ezer négyzetméteres. A kivitelezés a Modern Városok Program keretein belül valósult meg, mintegy 13 milliárd forintból.

 

A Pécsi Tudományegyetem már eddig is kiemelt szereppel bírt az országos intézmények között a magas színvonalú oktatói, kutatói és gyógyító tevékenységével, a bővüléssel azonban tovább erősíthetik ezt a szerepüket.

 

Az új épület

 

Az egyetem klinikai központja évente másfél milliónál is több járóbeteg és mintegy 80 ezer fekvőbeteg ellátását biztosítja. Az egyetem Pécs környékének egyik legnagyobb innovációs központja, a városnak pedig a legnagyobb munkaadója, ezért a régió jövőjét is meghatározza a legújabb beruházás.

 

Az új épületnek köszönhetően nagymértékben megnő Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának oktatási és kutatási területe. Az épület ultramodern műszerekkel és diagnosztikai eszközökkel lett felszerelve, amely hozzájárul a legmagasabb minőségű munka kivitelezéséhez.

 

Forrás:MTI/Varga György, PTE
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu