Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.03. - péntek, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Elkészült a magyar 5G Stratégia szakmai tervezete

2019. március 22. 17:21
Elkészült a magyar 5G Stratégia szakmai tervezete

Elkészült a magyar 5G Stratégia szakmai tervezete, melynek célja, hogy Magyarország a legújabb, ötödik generációs mobil távközlési fejlesztések egyik európai központjává váljon, és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások fejlesztésében, tesztelésében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Digitális Jólét Program és az 5G Koalíció képviselői a Digitális Jólét Fórumon mutatták be Magyarország 5G Stratégiájának szakmai tervezetét. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága, amely az állampolgárok és a vállalkozások mindennapi életét alapjaiban megváltoztató innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek elterjedését teszi lehetővé. Hozzátette: az 5G az innováció katalizátoraként versenyelőnyt jelenthet az új technológiát elsőként bevezető országok számára.

 

Elkészült a magyar 5G Stratégia szakmai tervezete

Az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága

 

A stratégia két pillér mentén kilenc eszközcsoportot és 32 intézkedést azonosít be annak érdekében, hogy hazánkban a világon az elsők között álljon rendelkezésre 5G szolgáltatásra alkalmas infrastruktúra. Kiemelt cél a piacképes üzleti modellek és technológiai megoldások kidolgozására alkalmas, világszínvonalú kutatás-fejlesztési és innovációs környezetek és tesztrendszerek létrehozása is. A tervezet kidolgozását a Magyarországi 5G Koalíció keretein belül, a szolgáltatók, eszközgyártók, fejlesztők és a potenciális üzleti felhasználók bevonásával elvégzett intenzív munka alapozta meg. Az állami szereplők részvételével most az érdekek egyeztetése, a tapasztalatok megosztása és a stratégiai döntések előkészítése zajlik. Az 5G Stratégia szakmai tervezetét a fórumon megfogalmazott javaslatok figyelembe vételével véglegesítik, elfogadásáról a kormány dönthet majd.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu