Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.30. - szerda, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

Elkészült a gyulai Airbus csarnok

2022. augusztus 06. 08:00
Elkészült a gyulai Airbus csarnok

Óriásberuházást adtak át Gyulán, ahol egy globális nagyvállalat épített új gyárat.

Elkészült Gyulán a legújabb Airbus csarnok, ahol már az alkatrészek gyártása is megkezdődött. Már az is komoly eredmény volt Magyarországtól, hogy a gyulai helyszín zöld utat kapott az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől (EASA) a beruházáshoz, a sikeres kivitelezés pedig újabb mérföldkő.

 

Rendkívül kevés ország rendelkezik hasonló engedéllyel, mint Magyarország és Gyula, így a gyár adottságait a jövőben maximálisan kihasználhatja az ország és az Airbus vállalat. Az átadástól kezdve hazánkban már helikoptergyártás is folyik, korábban pedig helikoptert még nem gyártottak Magyarországon.

 

Az Airbus helikopter alkatrészeket gyárt Gyulán

 

Igaz, “csak” alkatrészeket állítanak elő a gyulai gyárban a helikopterekhez, ez azonban nem változtatja meg a tényt, hogy újabb high-tech csarnok létesült belföldön. Az Airbus Helicopters nem csak külföldre, hanem a magyar hadiiparnak is gyárt majd alkatrészeket.

 

Jelenleg 50 alkalmazott dolgozik az új csúcstechnológiás gyárban, de a következő években várhatóan megfogják többszörözni a munkavállalók létszámát a csarnokban. A cég közleménye szerint pár éven belül már 250-en dolgozhatnak a gyulai telephelyen.

 

Forrás: MTI, Airbus
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu