Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Elismerő elemzés a magyar gazdaságról

2019. January 31. 12:03
Elismerő elemzés a magyar gazdaságról

Az OECD jelentős elismeréssel szólt a magyar gazdaság teljesítményéről. A másfél-kétévente rendszeresen készülő elemzést Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár és Álvaro Pereira OECD-igazgató ismertette.

A magyar gazdaságot kiegyensúlyozott és erőteljes növekedés jellemez, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak – hangzott el a bemutatón. A szervezet ajánlásaival összhangban Magyarország fegyelmezett költségvetési politikát folytat és hosszú távú kötelezettséget vállalt az államadósság csökkentése érdekében – hangsúlyozta Gion Gábor. Hozzátette: a foglalkoztatási ráta dinamikus növekedése – ahogy erre az OECD is rámutat – az alacsonyabb képzettségűekre és a nőkre is kiterjed. Van még tartalék a munkaerőpiacon, amelynek kiaknázása érdekében például 2019-től a nyugdíjasok járulékmentesen dolgozhatnak, a kismamák elhelyezkedését pedig a bölcsődefejlesztési program segíti, ahogy  azt  a tanulmány is ajánlja – szögezte le az államtitkár.

 

A magyar gazdaság dinamikus erősödését tükrözi az OECD friss országtanulmánya

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentős elismeréssel szól az elért magyar gazdasági eredményekről

 

Hosszú távú kihívást jelent az OECD szerint is az idősödő társadalom kérdésköre, amelyre kiemelt figyelmet fordít a magyar kormány. A regionális növekedésről szóló fejezetben az OECD a turizmusfejlesztésben rejlő lehetőségeket, illetve a helyi vállalkozások globális értékláncokba történő integrációjának fontosságát és mindezek érdekében a munkaerőpiaci készségek további fejlesztését hangsúlyozza, amelyet a szakképzési rendszer átalakítása is támogat. A fenti megállapításokat és a tanulmány regionális fejlesztési fókuszát aláhúzandó az OECD delegációja Székesfehérváron és Sátoraljaújhelyen is bemutatja a kiadványt.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu