Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Elindult Magyarország eddigi legnagyobb napelemes pályázata

2021. december 08. 13:18
Elindult Magyarország eddigi legnagyobb napelemes pályázata

December 6-án vált aktívvá országunk eddigi legjelentősebb zöldítési projektje, amelyet főleg a lakosság vehet igénybe.

Elindult Magyarország eddigi legnagyobb mértékű zöldítési pályázata, amely főleg a lakossághoz kapcsolódik. A pályázat keretösszege a 200 milliárd forintot is túllépi, első körben pedig a Győr-Moson-Sopron, Fejér, Zala, Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében élő lakosok számára nyílik meg. Az óriási pályázat a következő hetekben az egész ország számára elérhető lesz.

 

A projekt a napelemes rendszerek telepítését, a fűtési korszerűsítést, a nyílászárók cseréjét, illetve az akkumulátor telepítését támogatja, tehát kizárólag ezen munkálatokra lehet támogatást igényelni a lakosoknak.

 

A pályázat azt a célt szolgálja, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges állammá váljon. A projekt a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv egyik legfontosabb pályázata, amely jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy az ország 10 év alatt meghatszorozza a napenergia-termelési kapacitását. Az akciótervet a kormány a következő években kiemelten támogatja.

 

A pályázat átlagjövedelem alatt kereső háztartásoknak szól

 

A mostani pályázatok külön előnye, hogy átlagjövedelem alatt kereső háztartások igényelhetik, így egy olyan szegmensnél emelkedhet a napenergia-termelés, amely eddig alig termelt az országban. Az átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások így olcsó áramhoz juthatnak. A kormány ezzel a pályázattal egyszerre támogatja a rászoruló háztartásokat, miközben a zöld átállást is elősegítik.

 

A 201 milliárd forintos keretösszeg várhatóan 35 ezer családnak jelenthet támogatást. Egy háztartás több millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

 

Forrás: MTI, ITM
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu