Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Elindult a tram-train Csongrád-Csanád megyében

2021. november 30. 11:51
Elindult a tram-train Csongrád-Csanád megyében

November 29-én útjára indult az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb beruházása Csongrád-Csanád megyében, a tram-train.

November 29-én, hétfőn már élesben is elindult a tram-train, ami Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedik. Az első menetrend szerinti járat hétfőn fél 4-kor indult el a hódmezővásárhelyi állomásról Szeged felé. A beruházást Magyarország legmodernebb vasúti fejlesztésének tartják. A két város között az utasok több megállóhelyen is felszállhatnak, hogy elérjék Szeged vagy Hódmezővásárhely központját.

 

A tram-train beruházásnak köszönhetően a két említett város központja közösségi közlekedési eszközökkel így már 35 perc távolságra kerül egymástól. A szerelvényeket már hónapok óta tesztelték, a Stadler vállalat által gyártott szerelvények pedig mind az 50 ezer kilométert hibátlanul tették még a pályákon, azonban december 31-ig még zajlanak a beüzemelési munkálatok.

 

Már utasokkal, menetrend szerint közlekedik a tram-train

 

A tram-train végleges menetrendjét március 15-től léptetik életbe, addig pedig várják az utasok véleményét, hogy milyen szolgáltatásokkal bővüljön még a tram-train és milyen legyen a pontos menetrend. Az ingázók egyébként április 15-ig teljesen ingyenesen használhatják a közlekedési eszközt.

 

A beruházás átadóján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elárulta, hogy a következő hasonló vasútvillamost Debrecen és Nagyvárad között tervezik létrehozni, hiszen a két város hasonló kapcsolatban áll egymással, mint Szeged és Hódmezővásárhely, mivel sok az ingázó.

 

Forrás és képek: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu