Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.20. - csütörtök, Álmos napja van.

Belföldi hírek

Elindul a Magyar Multi Program második köre

2020. január 18. 16:23
Elindul a Magyar Multi Program második köre

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A második körben ismét több száz vállalkozást megszólítva, várhatóan legfeljebb 50 vállalkozást választanak ki a fejlesztésekre. Kiemelte, hogy a kormány hisz a vállalkozókban, akik munkalehetőséget biztosítanak, hozzájárulnak településük, régiójuk, valamint a nemzetgazdaság fejlődéséhez. A program egy éve indult. Hozzátette: országjárás kezdődik a program megismertetésére, állomásai a főváros mellett Székesfehérvár, Miskolc, Szombathely, Pécs, Kecskemét, Debrecen, Szeged lesznek. A jelentkezés ingyenes, a kiválasztottak 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

 

Elindul a Magyar Multi Program második köre

 

A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat diagnosztikás és fejlesztési terv készítését követően 2-36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez vagy 50-340 millió forint értékben részesülhet vissza nem térítendő támogatásban komplex fejlesztései megvalósításához - ismertette. Kitért arra, hogy a Magyar Multi Program első kiválasztási körében több száz jelentkező cég közül végül 104 vállalkozás felelt meg a belépési kritériumoknak. A jelentkezési feltételek közé sorolta, hogy a cégeknek mikro-, kis-, és középvállalkozásnak kell minősülniük, legalább négy lezárt üzleti évvel. További feltétel, hogy minimum öt alkalmazottjuk legyen, minimum 100 millió forint nettó árbevétellel rendelkezzenek. Az árbevétel mellett a középvállalatok esetében 20 százalékos átlagos éves növekedést kell felmutatni meghatározott időszakban, mikro-, és kisvállalkozásoknak 100 százalékos éves növekedést kell teljesíteni - ismertette. Vagy az export árbevételben 50 százalékos éves növekedést kell felmutatni.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu