Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Elfogadták a Semmelweis Tervet

2011. június 01. 12:41
Elfogadták a Semmelweis Tervet
Térségi egységekre épülő állami egészségszervezési intézményrendszer épül ki - jelentette ki Szócska Miklós a Semmelweis Terv bemutatásakor.
A keddi napon a kormány Réthelyi Miklós miniszter előterjesztésére elfogadta a Semmelweis Tervet, melynek elkészültét több mint fél évig tartó, komoly társadalmi és szakmai egyeztetés előzte meg. Nagy Anna emlékeztetett: az egészségügy az a terület, melyet az elmúlt években teljesen kivéreztettek, így nem véletlen, hogy megkérdezettek nagy százaléka az egészségügy megújítását várja leginkább a kormánytól.

Szócska Miklós

Szócska Miklós, Egészségügyért Felelős Államtitkár

Szócska Miklós a terv részleteiről szólva elmondta, hogy a kormány döntései az ellátórendszer strukturális átalakításának a fő elveiről, a népegészségügyi cselekvésnek és az intézményrendszernek a megújításáról, a betegút és az egészségszervezés állami menedzsmentrendszerről, és annak módszertanáról szólnak. A döntések vonatkoznak ezen felül a források új elvek szerinti elosztására, a rendelkezésre álló fejlesztési erőforrásokat hozzárendeli a rendszerstratégiához. A betegek jogait hatékonyabban védő intézményrendszerről is születtek döntések - tette hozzá. Az államtitkár bejelentette, hogy térségi egységekre épülő intézményrendszert hoznak létre.

 

Forrás: fidesz.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu