Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Elfogadták a jegybankkal kapcsolatos módosítási javaslatokat

2012. March 08. 10:55
Elfogadták a jegybankkal kapcsolatos módosítási javaslatokat
A kormány március 7-i ülésén megtárgyalta és jóváhagyta azokat a szükséges törvénymódosító intézkedéseket, amelyeket az Európai Bizottság (EB) jegybankkal kapcsolatos felvetései indokolnak.

Giró-Szász András kormányszóvivő a Duna TV műsorában közölte: a jóváhagyott intézkedéseket a kabinet elküldte az Európai Központi Banknak és a magyar jegybank elnökének is véleményezésre, majd ha visszakapja, beterjeszti az Országgyűlés elé.

Giró-Szász András

Giró-Szász András kormányszóvivő  közölte: a kormány március 7-i ülésén megtárgyalta és jóváhagyta a jegybanktörvénnyel kapcsoaltos módosításokatMatolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán levélben tájékoztatta Mario Draghi-t, az Európai Központi Bank (EKB) elnökét arról, hogy a  kormány több ponton tervezi módosítani  a Magyar Nemzeti Bankról  (MNB) szóló törvényt.

Matolcsy György

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán levélben tájékoztatta Mario Draghi-t a jegybankkal kapcsolatbanAz általános indoklásban a kormány hangsúlyozza: az MNB-ről szóló szabályozásnak összhangban kell lennie az Alaptörvénnyel és az európai uniós jogszabályokkal, elsősorban az Európai Unió működéséről szóló szerződéssel, valamint a hozzá kapcsolódó, a Központi Bankok Európai Rendszere és az EKB alapokmányáról szóló 4. számú Jegyzőkönyvvel.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu