Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Elfogadhatják a Médiatörvényt, a jegybanktörvény zárószavazását elhalasztják

2012. June 04. 08:27
Elfogadhatják a Médiatörvényt, a jegybanktörvény zárószavazását elhalasztják
A Parlamentben június 4-én, hétfőn újból elfogadhatják az államfő által megfontolásra visszaküldött, médiaszolgáltatást szabályozó törvénymódosítást.

A képviselők a trianoni döntés évfordulója alkalmából a nemzeti összetartozás napjára emlékeznek az ülésnap kezdetén, majd Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter teszi le esküjét.

A Ház - az előterjesztő miniszter zárószavazás előtti módosító indítványa nyomán - ma változatlan formában fogadhatja el a médiaszabályozás május 24-én elfogadott, de a köztársasági elnök által eljárási hiba miatt megfontolásra visszaküldött változtatását.

Az Országgyűlés

A Parlamentben újból elfogadhatják az államfő által megfontolásra visszaküldött, médiaszolgáltatást szabályozó törvénymódosítástTovábbá dönthetnek a képviselők a járások kialakításáról, valamint egyes, ezzel összefüggő törvények módosításáról, továbbá az adózást érintő jogszabályok változtatásáról. Minden bizonnyal lekerül ugyanakkor a határozathozatalok napirendjéről a jegybanktörvény módosítása és az alaptörvény első átírása.

Varga Mihály,

Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter is leteszu esküjétAz IMF/EU-tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli miniszterré kinevezett Varga Mihály szombaton jelezte az MTI-nek, azt kéri Rogán Antaltól, hogy a kormánypárti képviselőcsoport fontolja meg a jegybanktörvény hétfői végszavazásának elhalasztását. Varga Mihály az elmúlt napok e jogszabályt érintő felvetései, valamint a IMF/EU-tárgyalások előkészítése miatt fordult ezzel a Fidesz frakcióvezetőjéhez.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu