Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Elértük céljainkat Brüsszelben

2016. March 21. 16:01
Elértük céljainkat Brüsszelben

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki brüsszeli sajtóértekezletén, az Európai Unió és Törökország közötti megállapodást elemezve.

A magyar diplomácia elérte céljait, a legnagyobb veszélyt kibekkeltük - mondta Orbán Viktor, hiszen a bevándorlók befogadása csakis önkéntes alapon történhet. A kormányfő kiemelte: ez a dokumentum minden egyes, a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel. A magyar miniszterelnök kijelentette: az EU migránspolitikájában elmúlt félév legnagyobb sikere, hogy a nyugat-balkáni útvonalon már a törökökkel való megegyezést megelőzően visszaállították a határellenőrzést. Ám az uniós-török megállapodásra mégis volt szükség - tette hozzá, mert a macedón és bolgár határzárral a helyzet Görögországban tovább romlott. Orbán úgy véli, uniós összefogás nélkül Görögországot elveszíthetjük, mint stabil uniós országot. A kulcsország azonban Macedónia, amelynek minden segítséget meg kell adni a határvédelemhez - szögezte le.

 
Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatója 2016. március 16-án


Orbán Viktor elmondta: a Törökországnak nyújtandó pénzügyi támogatás során hazánk nem vállal elviselhetetlen terheket. A megállapodás szerint a szíriai menekültek ellátásához felajánlott hárommilliárdos összegen túli segítségre csak a megszavazott keretösszeg kimerülése után kerülhet sor.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu