Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.03. - csütörtök, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

Elérte a 70 százalékot a foglalkoztatás szintje

2019. július 29. 11:51
Elérte a 70 százalékot a foglalkoztatás szintje

Elérte a 70 százalékot a foglalkoztatás szintje Magyarország, miközben a munkanélküliség a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony. A 3,3 százalékos munkanélküliségi ráta azt jelenti, hogy az Európai Unióban Máltával holtversenyben a negyedik legkedvezőbb mutatóval rendelkezik hazánk.

A versenyszférában mintegy 85 ezres bővülés következett be egy év alatt, miközben a közfoglalkoztatottak száma közel 60 ezerrel csökkent. A foglalkoztatás bővülésével 4 millió 511 ezerre emelkedett a munkában állók száma, ilyen magas adatot még nem mért a KSH. A kedvező munkaerő-piaci folyamatokat tovább javíthatja a rugalmas foglalkoztatás támogatása, a képzések, átképzések erősítése és a munkaerő-közvetítés hatékonyabbá tétele a járási foglalkoztatási osztályokon.

 

Elérte a 70 százalékot a foglalkoztatás szintje

A Munkaerő-piaci reformprogramban már 25 ezer álláskeresőt közvetítettek ki sikeresen a versenyszférába

 

A kormány által Kelet-Magyarországon indított Munkaerő-piaci reformprogramban - amely a munkaügyi hivatalok átalakításával a még meglévő munkaerő-tartalékot hivatott célzottan a versenyszférába irányítani – már 25 ezer álláskeresőt közvetítettek ki sikeresen a versenyszférába. A kormány célja, hogy a munkanélküliség szintje három százalék alá kerüljön, a még szabad munka-erőtartalékot aktivizálja, munkába állítsa. A kedvező munkaerő-piaci folyamatok tartósan fennmaradhatnak, amivel megvalósulhat a teljes foglalkoztatottság Magyarországon.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu