Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.01.24. - csütörtök, Timót napja van.

Belföldi hírek

Elemzők szerint tovább javulhatnak a munkaerőpiaci mutatók

2017. január 05. 14:59
Elemzők szerint tovább javulhatnak a munkaerőpiaci mutatók

Tovább javulhatnak a munkaerőpiaci mutatók, a foglalkoztatás dinamikus bővülése élénk gazdasági növekedést tükröz, így a GDP növekedése 2016 negyedik negyedévében újra gyorsulhat - vélik elemzők azt követően, hogy a Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legfrissebb munkaügyi statisztikát.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatottak száma történelmi csúcsot ért el tavaly szeptember-novemberben, egy év alatt 141,7 ezerrel, 4,414 millióra növekedett a foglalkoztatottak száma, ami a rendszerváltás óta a legmagasabb érték. Kedvező, hogy a foglalkoztatottak száma minden ágazatban bővülést mutatott - tette hozzá.

 

A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon

A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon


Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője megjegyezte, hogy a piacot kissé meglepte a kedvező adat, tekintettel arra, hogy a magyar gazdaság jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Ezzel szemben a vállalatok még találtak kellő számú szabad munkaerőt - mondta. Ürmössy Gergely, az Erste Bank elemzője szintén azt emelte ki, hogy újabb mélypontra esett a munkanélküliségi ráta.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu