Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Elektronikus átállás a közbeszerzésben

2018. January 08. 16:35
Elektronikus átállás a közbeszerzésben

2018. október 18-ig egy uniós irányelvvel összhangban Magyarországnak garantálnia kell az elektronikus kommunikációt az összes közbeszerzési eljárásban, így április 15-től minden közbeszerzési eljárást az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül kell majd intézni. 

Az EKR elindulása eredetileg január elseje lett volna, de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indítványozta, hogy tolják ki a határidőt, mivel a közbeszerzési eljárások során folytatott kommunikáció még jelenleg is papír alapú, ezért időigényes lesz a teljes átállás. A rendszer célja, hogy átláthatóbbá tegye az eljárásokat, gyorsítsa az ügymenetet, csökkentse az adminisztrációt, valamint leegyeszerűsítse az ellenőrzési folyamatokat.

 

Április 15-től minden közbeszerzési eljárást az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül kell majd intézni

2018. április 15-től a papír alapú kommunikáció teljesen megszűnik a közbeszerzési eljárásban

 

Április 15-től a közbeszerzési eljárásban résztvevőknek elektronikus úton kell folytatniuk a kommunikációt, kezdve az ajánlat benyújtásától az eredmények közléséig. A rendszer már elkészült, december végéig tesztelés alatt állt, de önkéntes formában használható volt. Január elseje óta "élesben" működik, használatával már teljesen elhagyható a papír alapú kommunikáció.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu