Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Elektromos repülőgépet fejlesztenek Magyarországon

2021. november 04. 12:11
Elektromos repülőgépet fejlesztenek Magyarországon

Elektromos hajtású légi eszközt fejleszt a Magnus Aircraft Zrt. az Óbudai Egyetemmel közösen.

Közösen fejleszt elektromos repülőgépet egy magyar cég és egy felsőoktatási intézmény. A partnerségről a MAGNUS Aircraft Zrt. és az Óbudai Egyetem állapodott meg. Az innovatív együttműködésnek köszönhetően olyan elektromos repülőgépet fejleszt a két fél, amely túrautakra lesz alkalmas.

 

Az Óbudai Egyetem azt is bejelentette, hogy a magyar légiipar elvárásaihoz mérten olyan képzéseket is fognak indítani, amelyet a szakma megkövetel. Az új szakokat akár már a 2022 őszén kezdődő tanévben is elindíthatják, így repülőmérnöki, technológusi és pilótaképzési szakokon is tanulhatnak a diákok a felsőoktatási intézményben.

 

A magyar elektromos repülőgép 4-6 üléses lesz

 

Az egyetem és a Magnus Aircraft Zrt. hibrid és elektromos repülőgépeket fog kifejleszteni, várhatóan 4 vagy 6 üléssel. A felsőoktatási intézmény a hajtásláncot, tehát a repülő hajtását biztosító technológiai megoldást tervezi meg, míg a cég az új típusú elektromos légijármű vázát, géptestét alakítja ki, majd az összeszerelést és a tesztelést is ők végzik. A projektben mindkét fél érdeke, hogy minél több közös fejlesztésű és új típusú gép kerülhessen a piacra.

 

A Magnus Aircraft Zrt-t 2014-ben alapították, azóta pedig az egyik leggyorsabban fejlődő magyar cég lettek, akik különösen odafigyelnek a környezeti tényezőkre, amikor repülőgépet fejlesztenek, gyártanak és forgalmaznak. A cég világszinten is elismert, hiszen a legelsők között hoztak létre egy olyan kétüléses műrepülőt, amely tisztán kompozitanyagokból áll.

 

Forrás: Óbudai Egyetem, Magnus Aircraft Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu