Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.17. - hétfő, Donát napja van.

Belföldi hírek

Elektromos láncfűrész hasznos funkciókkal

2020. február 04. 07:21
Elektromos láncfűrész hasznos funkciókkal

A láncfűrész több területen is nagyon hasznos eszköznek számít. Szinte minden háznál jól jön egy minőségi modell, mert a segítségünkre lehet barkácsolás közben, a kerti munkák alkalmával, a tűzifa előkészítésénél, stb.

A nagyobb teljesítményű gépek megbirkóznak a vastagabb rönkökkel is, éppen ezért általában erre a célra a benzines változatokat érdemes választani a kiemelkedő erejük miatt. Az otthoni feladatokhoz kitűnő megoldást jelent az elektromos láncfűrész. Sokkal könnyebben kezelhető, mint egy benzines modell, mivel kisebb súllyal rendelkezik, a károsanyag kibocsátása egyenlő a 0-val és munka közben nem csap akkora zajt, mint a pöfögő benzinmotor. A hátránya az egyértelműen a hatótáv, ami a hosszabbító méretétől függ. De egy átlagos udvaron vagy műhelyben ez nem szokott gondot jelenteni.

 

Ha már arra készülünk, hogy beszerzünk egy elektromos láncfűrészt, akkor alaposan vizsgáljuk meg, hogy miből válogathatunk! Szinte biztos, hogy egy Hitachi, Makita vagy Ryobi nem fog csalódást okozni. Ezen belül az elektromos láncfűrész paramétereit kell górcső alá vennünk. Elsősorban a teljesítményre kell fókuszálnunk, de az sem árt, hogyha az elektromos láncfűrész automatikus lánc- és láncvezető kenéssel van ellátva. Ezáltal a vágást nem kell megszakítani, a láncvezető nem fog váratlanul beszorulni és sokkal hosszabb élettartamra számíthatunk. A mai modern elektromos láncfűrészek anti-vibrációs rendszerrel bírnak. Ez azt jelenti, hogy a hosszabb munka során sem fog olyan hamar elfáradni a karunk a gép keltette rezgéstől. A Ryobi modellek innovatív forgácselvezetéssel vannak ellátva, ami jelentősen megkönnyíti a munkát. Ha nem elég feszes a lánc, akkor könnyen leeshet a láncvezetőről. Ennek a beállítása a régebbi modellek esetében szerszámmal történt. A modern elektromos láncfűrészek láncfeszességét már szerszám nélkül is be lehet állítani.

 

A faanyagok között is van puhább és keményebb. Az utóbbiak jelentősen megerőltethetik az olyan elektromos láncfűrészeket, amelyek alacsony láncsebességre képesek. A 15 m/s láncsebességgel rendelkező modellek már megbirkóznak a keményebb faanyagokkal is. Az ergonomikus markolat szintén a kényelmesebb használatot szolgálja. A formája pontosan illeszkedik a kéz vonalaihoz és a gumírozott markolat biztos fogást eredményez. A biztonságunk érdekében ezeket a szerszámgépeket úgynevezett láncfékkel látják el, ami azonnal megállítja a láncot nagyobb behatás vagy ütközés esetén. Nagyjából ezen szempontok szerint válaszható ki a tökéletes elektromos láncfűrész.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu