Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Elektromos kerékpárral segíti a munkába járást az MVM-csoport

2021. augusztus 11. 11:02
Elektromos kerékpárral segíti a munkába járást az MVM-csoport

Az MVM-csoport 50 elektromos kerékpárt biztosít alkalmazottainak, hogy megkönnyítsék számukra a munkába járást.

Az MVM-csoport elektromos kerékpárok biztosításával könnyíti meg munkavállalói számára a munkába járást. A cégcsoport 50 elektromos kerékpárt biztosít egy úgynevezett pilot-projekt keretein belül, együttműködve a Hellovelo Zrt.-vel.

 

A pilot-projekt első szakaszában azt vizsgálja majd a cégcsoport, hogy mekkora igény van az elektromos kerékpárokra a cégen belül és, hogy alkalmazható-e a kerékpár munkavállalói juttatásként. A csoport továbbá a sportra és a kerékpározásra kívánja ösztönözni az alkalmazottakat a projekt révén.

 

Mivel az MVM egyik küldetése, hogy tiszta energiát biztosítson az ügyfelek részére, mindezt fenntartható módon, ezért próbálják minél több módon elősegíteni az olyan közlekedést, amely nem szennyezi a környezetet.

 

A kerékpárok átadása már meg is történt

 

A kerékpározást a kormány új törvény módosításokkal próbálja serkenteni, hiszen a nyár elején tették lehetővé a cégek számára, hogy adókedvezmények mellett vásárolhassanak kerékpáros flottákat, amelyeket a munkavállalók használhatnak. A legtöbb cég, köztük az MVM-csoport is teljesen ingyenesen adja oda a megvásárolt kerékpárokat a munkavállalóknak.

 

"A pilot projekt teljes mértékben illeszkedik az MVM innovációhoz, e-mobilitáshoz, illetve a dolgozói juttatások fejlesztéséhez kapcsolódó stratégiai törekvéseihez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés" – mondta dr. Tomaj Balázs, az az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese a kerékpárok átadási ünnepségén.

 

A cégcsoport 2022. január 1-ig újabb elektromos kerékpárokat szerezhet be, megvalósítva ezzel az idei beszerzési célokat.

 

Forrás és képek: MVM-csoport hivatalos honlapja, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu