Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Elektromos busz telephely létesül Békéscsabán

2022. június 18. 14:38
Elektromos busz telephely létesül Békéscsabán

Egy elektromos járművekhez kapcsolódó beruházás valósulhat meg Békéscsabán.

Elektromos autóbusz telephelyet és töltőállomást terveznek Békéscsabán. A beruházás közel egymilliárd forintból valósulhat meg a megyeszékhelyen, a közbeszerzési eljárásra pedig már be is érkeztek a legelső és legkomolyabbnak mondható ajánlatok.

 

A telephelyet és az állomást Békéscsabán a Szarvasi úton valósítanák meg. Az itt található telephely 850 négyzetméteres és kapcsolódna hozzá egy szerviz épület, egy mosó épület és egy kerékpártároló is.

 

A komplexum komoly energetikai megoldások igényel majd, amelyet még létre kell hozni Békéscsabán. Az ehhez kapcsolódó beruházási programnak több szakasza van, ám az összértéke akár a 17 milliárd forintot is meghaladhatja.

 

Az e-busz telephely fejlett infrastruktúrával kerül kiépítésre

 

Az e-busz telephelyen okos közvilágítási rendszert építenek ki a beruházók, ehhez pedig mintegy 8 ezer lámpatestet cseréltek ki eddig. A lámpatestek mellé wifi pontokat és térfigyelő kamerákat is telepítettek.

 

Szintén újdonság, hogy Békéscsabán egy modern parkolásmenedzsment rendszert is kiépítettek és tervben van egy intelligens közlekedésvezérlő infrastruktúra kiépítése is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu