Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Elektromos autók vásárlására lehet pályázni - további hárommilliárd a keret

2017. May 10. 14:14
Elektromos autók vásárlására lehet pályázni - további hárommilliárd a keret

A tavalyi kétmilliárd forintos keretet nem sikerült elkölteni, ezért ennek idejét meghosszabbítják, és az idén további hárommilliárd forintra lehet majd pályázni az elektromos hajtású gépkocsik vásárlásának támogatására - közölte Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Tavaly októberben írták ki az elektromos gépkocsik elterjesztését segítő pályázatot a Jedlik Ányos terv keretében, amire eddig 228 pályázat érkezett be, 167 kiadott támogatói okirat született, és 212 esetben már megítélték a támogatást. A pályázat a bővített kerettel 3500 autó beszerzésének támogatására elég. Az önkormányzatok számára tavaly szeptemberben írtak ki pályázatot elektromos töltőállomások telepítésére, amire 75 pályázat érkezett be 409 töltőpontra, minden jelentkező támogatást kapott.

 

Meghosszabítják a tavalyi elektromos gépkocsik elterjesztését segítő pályázat idejét, és további hárommilliárd forinttal megemelik a keretösszeget

Meghosszabítják a tavalyi elektromos gépkocsik elterjesztését segítő pályázat idejét, és további hárommilliárd forinttal megemelik a keretösszeget

 

Nikoletti Antal szólt arról is, hogy készül a kormányrendelet az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának bevezetéséről, és a nemzetgazdasági tárca még az év vége előtt beterjeszti az elektromobilitási törvényt, amely az elektromobilitással összefüggő minden témakört összefog majd. aA további tervekkel kapcsolatban kiemelte egyebek mellett az elektromos töltőberendezések telepítését megyei jogú városokba és kiemelt turisztikai helyszínekre, valamint az elektromobilitással összefüggő társadalmi tudatformálást.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu