Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Elektromos autók az állami intézményeknek

2017. December 21. 13:56
Elektromos autók az állami intézményeknek

Állami intézményeknek készült elektromos autóflottát adtak át, melyen Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az elektromobilitás térnyerése segít visszaszorítani a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást, és pozitív hatással van a magyar gazdaság fejlődésére is.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette, a cél, hogy az állami pénzből gazdálkodó intézmények járművei között az elektromos autók aránya 2030-ra elérje a 30 százalékot. Kijelentette, hogy az elektromobilitás térnyerése szempontjából is eredményes és munkával teli év áll mögöttünk, melynek eredményeként ma Magyarországon a zöld rendszámmal rendelkező, környezetbarát autók száma már meghaladja a 3500-at. 

 

Elektromos autókkal bővült több állami intézmény gépjárműflottája

A cél, hogy az állami pénzből gazdálkodó intézmények járművei között az elektromos autók aránya 2030-ra elérje a 30 százalékot

 

 

A tárcavezető szólt arról, hogy Magyarországnak, tekintettel a gépjárműgyártás gazdasági súlyára, fontos érdeke, hogy ne maradjon ki az elektromobilitás fejlődéséből. Ennek érdekében a kormány a Jedlik Ányos Terv keretében támogatja a kutatás-fejlesztést és a háttéripar kiépítését is – tette hozzá. Rámutatott, hogy fontos, új lehetőséget jelent a zalaegerszegi tesztpálya megépítése, hiszen a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok egyre nagyobb hányada hozza Magyarországra a kutatás-fejlesztési tevékenységét is. Varga Mihály közölte: a világ élvonalába kerülhetünk az önvezető és elektromos járművekhez kapcsolódó fejlesztések tesztelési környezetének kialakításával.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu