Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Belföldi hírek

Együttműködik az ITM és a kecskeméti Neumann egyetem

2020. szeptember 02. 15:18
Együttműködik az ITM és a kecskeméti Neumann egyetem

A Tanítsunk Magyarországért-programhoz csatlakozásról írt alá megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a programhoz most csatlakozott egyetemmel együtt már hét felsőoktatási intézmény vesz részt a mentorprogramban. A Tanítsunk Magyarországért egyik célja, hogy a kistelepüléseken élő általános iskolás gyerekek is ugyanolyan eséllyel tanulhassanak tovább vagy találhassák meg helyüket a munka világában, mint városi, nagyvárosi társaik - idézte fel az államtitkár. Hozzátette, kutatások szerint azok a gyerekek, akik távol nőnek fel a munka- és továbbtanulási lehetőségektől, az általános iskola utáni időszakot megpróbáltatásként élik meg; a program ezen szeretne könnyíteni.

 

Együttműködik az ITM és a kecskeméti Neumann egyetem

 

György László elmondta, a Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogramjában idén ősztől 384 egyetemista és több mint 1600, 7. és 8. osztályos általános iskolás vesz részt több mint hatvan vidéki településen. A cél, hogy ezeknek a gyerekeknek megmutassuk a világot, a továbbtanulási és munkalehetőségeket, valamint az egyéb élményszerzési lehetőségeket - mutatott rá. Jelezte, mérik a programba bekerülő gyerekek teljesítményét, életcéljaikban bekövetkező változásokat. Szeretnék elérni, hogy 2022-re legalább tízezer mentor és mentorált vegyen részt a programban - emelte ki György László. Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora arról beszélt, hogy az egyetem stratégiai céljaiba is beleillik a programhoz való csatlakozás, ezzel is szeretnének hozzájárulni a régió településein élő gyerekek lehetőségeinek kibontakoztatásához.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu