Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Együttműködik a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl

2019. February 13. 11:13
Együttműködik a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl

Partnerségi megállapodással erősíti az együttműködést a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Az aláíráskor Benkő Tibor honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a honvédség fő célja, hogy a légtér használói biztonságban legyenek.

A tárcavezető elmondta, a HungaroControllal már régóta tart az együttműködés, jelenleg 16 katona teljesít szolgálatot a szervezetnél, s folyamatosak a kiképzések is. A HungaroControl segítségével a távoli országok légterét is figyelhetik, ami a missziók miatt fontos. A megállapodás értelmében egy esetleges katasztrófahelyzetben a HungaroControl adatait is igénybe veheti elemzésre a tárca. Benkő Tibor emlékeztetett: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően a honvédség a modernizáció útjára lépett, s a most aláírt együttműködési megállapodás nagymértékben segítheti a hadsereg fejlesztését is.

 

Együttműködik a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl A 25 éve tartó az együttműködést partnerségi megállapodással erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl

A 25 éve tartó az együttműködést partnerségi megállapodással erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl

 

Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, legalább 25 éve tart az együttműködés a tárca és a cég között, a mostani megállapodás pedig tovább erősítheti azt a jó és gyümölcsöző viszonyt, ami már kialakult. Az eddigi együttműködésről elmondta, a három katonai repülőtér teljes szakállománya megfordult a HungaroControl képzésén, s az elmúlt évben 34 katona volt náluk valamilyen képzésen. Az együttműködés tíz projektet tartalmaz, ezek közül kiemelte a távoli toronyirányítás technológiájának bevezetését a honvédségnél, valamint a NATO-radarok által vett, megszűrt radarinformációk továbbítását a HungaroControlnak.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu