Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Együttműködési szándéknyilatkozat a kormány a Knorr-Bremse között

2017. February 09. 13:23
Együttműködési szándéknyilatkozat a kormány a Knorr-Bremse között

A magyar beszállító kis- és középvállalkozások fejlesztése érdekében együttműködés jön létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse csoport magyarországi vállalatai között.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a leányvállalatok vezetői írták alá, Az együttműködés keretében létrejön a Nemzeti beszállítói programok munkacsoport, és a felek olyan beszállítói programok megvalósítására törekszenek, amelyek több oldalról segítik a kkv-k fejlődését és hozzájárulnak ahhoz, hogy beszállítóként kapcsolódjanak a Knorr-Bremse vállalathoz. Varga Mihály kifejezte reményét, hogy az együttműködés más ágazatokban működő cégeknek is minta lesz majd.

 

Együttműködés jön létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse csoport magyarországi vállalatai között

A kis- és közepes vállalkozásokat segíti az új beszállítói munkacsoport

 

A kormány három évvel ezelőtt kötött stratégiai megállapodást a vállalatcsoporttal, amelynek köszönhetően folyamatosan emelkedett a magyarországi gyárak jelentősége. A program keretében a Knorr-Bremse ingyen adja át saját tudását, technológiáját a vállalatoknak, amelyeket fejleszt, a kkv-nál megjelenő képzési-, eszköz- és minden egyéb költséget ugyanakkor az állam finanszírozza majd. A mostani megállapodás keretében legalább öt olyan céget fejlesztenek, amely eddig nem szállított, vagy ha beszállító volt a volumenének bővítése a cél. A tervek szerint több hasonló együttműködés is születik majd a nagyvállalatok és a kormány között, amellyel mintegy 100 kkv kerülhet be a programba.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu