Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

2014. October 03. 10:44
Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. október 2-i rendezvényén Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében együttműködési megállapodást írt alá a kamara és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), Szijjártó Péter miniszter, Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

A megállapodás a magyar-német gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztését célozza. Egyebek közt a magyarországi német tulajdonú vállalatok termelő és fejlesztő tevékenységének bővítésével, továbbá a magyar beszállítói hányaduk erősítésével.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében kifejtette: abban is nagy szerepük van az itt befektető német vállalatoknak, hogy a magyar gazdaság az idén tartós növekedési pályára áll, Németország ugyanis a legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, az összes itt lévő működőtőke egynegyedét adja, ami körülbelül 20 milliárd euró. Magyarországon 6000 német vállalat 300 ezer embernek ad munkát.

A DUIHK konjunktúrajelentéséből kiemelte, hogy a német vállalatok 27 százaléka a tavalyinál több beruházást tervez az idén, 29 százalékuk a létszámot is bővíti, s ezek az arányok a feldolgozóiparban és az exportorientált ágazatokban még magasabbak.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Endre/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu