Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Egyre többet költünk az új technikákra

2023. April 20. 13:35
Egyre többet költünk az új technikákra

A magyar kormány jelentős összegeket szán hazánkban a csúcstechnológiák kihasználására.

Közzétette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), hogy Magyarország körülbelül mennyit fordít a legfejlettebb technológiák kutatására és fejlesztésére.

 

A megosztott adatok alapján Magyarország körülbelül ezer milliárd forintot költ évente a legmodernebb kutatási és fejlesztési projektekre.

 

Ha a következő években is olyan mértékben fog emelkedni az erre szánt keretösszeg, mint az elmúlt években, akkor az évtized végére hazánk a legjobb államok közé fog tartozni, ami az innovációt illeti.

 

Az innovációk vihetik előre az országot

 

A tavalyi évben több mint 900 milliárd forintot fordított hazánk a kutatásokra, ez pedig majdnem 20 százalékkal felülmúlta a tavay előtti adatokat.

 

A technológiák modernizálása mellett komoly erőforrásokat biztosított Magyarország az új egyetemi modellek kialakítására, valamint az olyan épületek felépítésére, ahol a legkorszerűbb körülmények között folyhat a fejlesztés.

 

A technológia megújítása természetesen az egészségügyben sem maradhat el, amelynek eredményeképp a következő hónapokban új beruházási programok indulnak Magyarországon.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu