Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Egyre többen használják ki az egészségügy digitalizációját

2024. May 29. 11:51
Egyre többen használják ki az egészségügy digitalizációját

Magyarországon folyamatosan növekszik azon személyek száma, akik online beutalót kérnek és e-receptet használnak.

A digitalizáció az élet számos területén hozott már óriási változásokat és az egészségügy sem kivétel ez alól, hiszen ez az egyik legfontosabb terület, amelyet szükséges folyamatosan fejleszteni.

 

Az e-receptek és az online beutalók bevezetése nemcsak kényelmesebbé tette Magyarországon az egészségügyi ellátást, hanem jelentős előnyökkel is jár a mindennapokban mind a betegek, mind az egészségügyi szolgáltatók számára. 

 

Az e-receptek egyik legnagyobb előnye a betegek számára az, hogy nem szükséges személyesen megjelenniük az orvosnál a recept kiváltásához. Az orvos által elektronikusan felírt receptek közvetlenül elérhetők a gyógyszertárak számára, így a betegek egyszerűen, mégis szabályosan kiválthatják gyógyszereiket.

 

Kedvelik a magyarok a digitalizációs fejlesztéseket

 

A digitalizáció használata az egészségügyben csökkenti az adminisztratív terheket és a papíralapú dokumentációval járó költségeket. Az elektronikus rendszerek hatékonyabbak, gyorsabbak és fenntarthatóbbak, mivel kevesebb papírt igényelnek, fejlesztésük pedig folyamatos.

 

A Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának friss vizsgálata alapján Magyarországon a páciensek 80 százaléka használja az e-receptes megoldásokat, közel 70 százalékuk pedig már kért online időpontot vagy beutalót.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu