Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Egyre több ország fogadhatja el hazánk illegális bevándorlással kapcsolatos nézeteit

2017. July 08. 08:00
Egyre több ország fogadhatja el hazánk illegális bevándorlással kapcsolatos nézeteit

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, a kormány arra számít, hogy egyre elfogadottabb lesz az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar álláspont, és egyre több ország tartja helytelennek az ellenőrizetlen tömeges migrációt.

Bakondi György kijelentette, hogy egyre több olyan ország van, amely részben nemzeti intézkedésekkel, részben pedig az Európai Unió fórumain érvényesíti azt az álláspontot, miszerint az ellenőrizetlen tömeges illegális migráció nem jó, az unió határain kívül kell ellenőrizni a bevándorlókat, és csak az léphet be, aki valóban politikai menedéket kér, ugyanis ellenkező esetben beláthatatlan következményekre kell számítani.

 

A kormány arra számít, hogy egyre elfogadottabb lesz az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar álláspont

 

Hangsúlyozta, hogy az illegális migráció következményei jól láthatóak Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban, a balkáni útvonal országaiban, valamint Németországban, Svédországban, Angliában és Franciaországban is. A magyar kormány ellenzi a "bevándorlásszervező ügynökségre" vonatkozó legfrissebb EU-s elképzelést, amely a nemzetállamoktól vonná el a menekültkérelmek elbírálásának jogát.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu