Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

Egyre több megváltozott munkaképességű magyar dolgozhat

2013. November 14. 10:30
Egyre több megváltozott munkaképességű magyar dolgozhat
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára Budapesten jelentette be, hogy 10 ezerrel több fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű dolgozik 2013-ban mint kormányváltáskor!
A kormány több tízmilliárd forinttal segíti a rehabilitációjukat, képzésüket, munkába állásukat és háromszorosára emelte az új autók vásárlásához nyújtott támogatást - fejtette ki  Soltész Miklós, majd hozzátette: A munkavállalókat támogató és a munkaadókat ösztönző intézkedéseken túl a kormány nagy hangsúlyt helyezett a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők által készítetett termékek piacra juttatására, hogy ezzel is segítse új munkahelyek létrehozását.Eredményesek a kormány fogyatékossággal élő emberekért tett intézkedései


A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését a foglalkoztatással kapcsolatos adminisztráció és a bérterhek csökkentését segíti a 2012. január 1-től kiváltható rehabilitációs kártya, amellyel eddig Több mint húszezer megváltozott munkaképességű ember élt. Bejelentette továbbá, hogy a jövő évi költségvetésben is biztosítani fogják a fogyatékossággal élő emberek számára a gépjárművásárlási támogatást, valamint hogy 2014 áprilisáig a jelenleginél ötezerrel több fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embernek lesz munkája.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője

A Fidesz kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességűekre - mondta Hoppál Péter szóvivő

 Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője aznap jelentette ki: a Fidesz kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékkal élők életkörülményeinek javítására. Boldogulásukat megemelt pénzügyi támogatásokkal, foglalkoztatási programokkal, a rehabilitációjukat segítő szakmai programokkal, fejlesztésekkel és beruházásokkal is segíti. A fogyasztóvédelmi törvény közelmúltban elfogadott szigorításai is tovább erősítik a fogyatékkal élők jogait - fűzi hozzá.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu