Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

Egyre több kkv kezd digitalizációba

2023. June 12. 10:50
Egyre több kkv kezd digitalizációba

A K&H Bank felmérései alapján Magyarországon is egyre több cég kezd olyan fejlesztésbe, ami a digitalizációhoz kapcsolódik.

A K&H Bank legújabb elemzése alapján egyre nagyobb azon vállalkozások aránya, akik a közeljövőben digitális fejlesztést szeretnének végrehajtani, és ezt a trendet még a kedvezőtlen világesemények sem folyásolják be negatívan.

 

A magyar pénzintézet olyan cégeket vizsgált, amelyek árbevétele éves szinten a 300 millió forintot és az elmúlt 2 évben is folyamatosan fejlesztettek. A vizsgálatból kiderült, hogy a cégek a háttérfolyamatokhoz kapcsolódóan, illetve a logisztika területén valósítják meg a legtöbb digitális fejlesztést.

 

A digitális fejlesztések kiemelkedően fontosak az üzleti életben, mivel lehetővé teszik a hatékonyság és versenyképesség növelését. A digitális technológiák segítségével az üzleti folyamatok automatizálhatók, így időt és erőforrásokat lehet megtakarítani.

 

A digitalizáció a munkavállalók előnyére is válhat

 

A digitális megoldások emellett lehetővé teszik a gyorsabb információáramlást, a hatékonyabb kommunikációt, valamint az ügyfélélmény javítását. Az adatok elemzése és a mesterséges intelligencia alkalmazása révén a vállalkozások pontosabb üzleti döntéseket hozhatnak.

 

Kiderült az is, hogy a cégek legnagyobb része fontos prioritásként kezeli az innovációt és külön kiemelendő szempont, hogy már a mezőgazdasági vállalatok is hisznek a digitalizációs fejlesztésekben.

 

A legtöbb digitalizációhoz kapcsolódó területen nagyot ugrott a népszerűség: ilyen például a big data elemzése, a szoftverek fejlesztése. A vizsgálat felhívja a figyelmet, hogy még kevés cég számára fontos a digitális transzformáció, így itt még edukációra lesz szükség az iparágakban.

 

Forrás: MTI, K&H Bank
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu