Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Egyre népszerűbb a korszerű oktatás

2023. May 24. 13:25
Egyre népszerűbb a korszerű oktatás

A hazai egyetemek legmodernebb képzéseire már külföldön is felfigyeltek.

A magyar egyetemek még tovább javították megítélésüket és helyezésüketa világhírű QS egyetemi világrangsorán, amely főként a fejlett felsőoktatási képzésekre fókuszál a tudomány- és szakterületi ágazatokban. A pozitív hírt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte.

 

A legújabb rangsorolás szerint összesen 10 hazai felsőoktatási intézmény került be a világ legjobbjai közé a modern képzéseket vizsgálva. Az MTI-nek továbbított közlemény szerint pontosan a következő intézmények voltak a legjobbak Magyarországon: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem (SE), valamint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

 

Külföldi újságok is elismerően jellemezték a magyar képzéseket

 

Tavaly előtt és az azt megelőző években átlagosan a magyar egyetemek 50 szakkal képviselték magukat a rangsorban, tavaly pedig már 56 szakterületi listán. A legkiemelkedőbben teljesítő magyar felsőoktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), illetve a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) lett.

 

A hazai felsőoktatás fő célja jelenleg a modernizáció. Magyarország a GDP közel 2 százalékát fordítja ennek fejlesztésére, amellyel Európa élvonalába tartozik. A megújulással hazánk a régió egyik tudásközpontjává válna.

 

Forrás: MTI
CS.SZ

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu