Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Egyre nagyobb szerepet kap az önvezető megoldásokat fejlesztő központ

2022. szeptember 26. 14:25
Egyre nagyobb szerepet kap az önvezető megoldásokat fejlesztő központ

Újra elismerték a Járműipari Kutatóközpont fejlesztéseit Győrben. A központ a Széchenyi István Egyetemhez tartozik.

A magyar önvezető közlekedési technológia fejlesztésében egyre nagyobb szerepet tölt be a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja, miután újabb rangos díjat vehettek át. A központ egy olyan díjat nyert meg, amely a laborok kutatási és fejlesztési infrastruktúráit vizsgálja. A győri központ kitűnő minősítést kapott.

 

Az említett elismerést a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ítélete oda a győri helyszínnek. A kutatóközpont jövőbe illő infrastruktúrával és szakmai tudással rendelkezik a kutatásokhoz, hiszen laborjai világszínvonalúak, rendszerei és tesztpályái pedig vadi újak.

 

Önvezető autók fejlesztésével is foglalkoznak

 

A Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja hazánkban és globálisan is egyre komolyabb szereplő, ha az önvezető technológia, vagy az elektromobilitási fejlesztésekről beszélünk.

 

További plusz pont a győri központnak, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek arra, hogy a továbbiakban is magas képzettséggel rendelkező szakemberek dolgozzanak a magyar fejlesztési szektorokban. A labor folyamatosan odafigyel az utánpótlás nevelésére.

 

Forrás: SZE
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu